7:ans korv & hamburgerbar | Startsidan_old
15676
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15676,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Beställ på telefonen

Du vet väl att du kan ringa in din beställning? Ring på 031-13 28 20. Sen är det bara att hämta din mat i en påse i luckan och betala. 

 

Vill du hellre få din mat hemkörd finns vi på Foodora.

 

Christian Holmström
Ägare 7:ans

7ans_topp_2020

Våra högrevsburgare är gjorda på 70% högrev och 30% bringa och kommer i ett spänstigt briochebröd med fina tillbehör. Vi serverar våra burgare medium (lite röda mitten) eftersom dom blir saftigast och smakrikast då. Säg till om du vill ha annan stekgrad.

 

Gothenburger Sound 125:-

Högrevsburgare i briochebröd med chipotlemajo, sallad, cheddarost, picklad rödlök, jalapeños och chilisaltgurka. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 95 kr.

 

Holy Shit 125:-

En riktigt jäkla het högrevsburgare i briochebröd med vår egna chilimayo, Sriracha, sallad, dubbel cheddarost, jalapeños och gul lök. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 95 kr.

 

No Tjafs 125:-

En clean högrevsburgare i briochebröd med Hellmann’s mayo, sallad,  cheddarost, inlagd gurka och gul lök. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 95 kr.

 

Chupacabra 125:-

Högrevsburgare i briochebröd med guacamole, sallad, pico de gallo, cheddarost, picklad rödlök, jalapeños och nachos. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 95 kr.

 

Viva bacon 125:-

Högrevsburgare i briochebröd med baconmajo, sallad, karamelliserad lök, cheddarost och bacon. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 95 kr.

 

Smokin’ Chevy 125:-

Högrevsburgare i briochebröd med rökig BBQ-sås, sallad, bacon, cheddarost, picklad rödlök och coleslaw. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 95 kr.

Här känner man igen sej. En ost och bacon-burgare smakar som den gjorde för tio år sen och en nittiogrammare skulle knappt gå att urskilja från dom vi serverade här på 70-talet. Det är gott, det går snabbt och man vet vad man får.

 

Hundrafemtio ost & bacon 109:-

Vår klassiska 150-gramsburgare i bröd med ost, bacon, dressing, sallad, lök och inlagd gurka. Serveras med mellanpommes och mellandricka. Endast hamburgaren 79 kr.

 

Hundrafemtio 99:-

Vår klassiska 150-gramsburgare i bröd med dressing, sallad, lök och inlagd gurka. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 69 kr.

 

Nittio 89:-

Vår klassiska 90-gramsburgare i bröd med dressing, sallad, lök och inlagd gurka. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 59 kr.

 

Nittio jalapeño, ost & bacon 99:-

Klassisk 90-gramsburgare i bröd med ost, bacon, jalapeños, majonnäs, sallad och tomat. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 69 kr.

 

Jätteburgare 139:-

Dubbel 150-grammare i bröd med ost, bacon, dressing, sallad, lök och inlagd gurka. Serveras med stor pommes och stor dricka.
Endast hamburgaren 103 kr.

 

Loser Meal 109:-

Vår klassiska 150-gramsburgare i bröd med extra dressing, sallad, extra lök och inlagd gurka. Serveras med stor pommes, stor dricka och vitlöksdipp.

Halloumi Eller! 95:-

Halloumiburgare i briochebröd med guacamole, sallad, chilisaltgurka, Sriracha och picklad rödlök. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Äts upp och ner. Vi skojar inte. Testa!
Endast hamburgaren 65 kr.

 

That’s Greek To Me! 95:-

Halloumiburgare i briochebröd med majonnäs, sallad, tomat och jalapeños. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 65 kr.

 

Vasa 95:-

Sojaburgare i briochebröd med rökig BBQ-sås, cheddarost, sallad, chilisaltgurka, picklad rödlök och coleslaw. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 65 kr.

 

Vegburgare 89:-

Vår klassiska vegetariska burgare i bröd med dressing, sallad, lök och inlagd gurka. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 59 kr.

 

Fillibabba 95:-

Oumph! i briochebröd med rökig BBQ-sås, cheddarost,
sallad, coleslaw och picklad rödlök. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast burgaren 69 kr.

 

Oumph! (There it is) 99:-

Oumph!-tallrik med chipotlemajo, sallad, tomat, picklad rödlök och pommes. Serveras med mellandricka.
Endast tallriken 89 kr.

Här finns det ingenting som innehåller några animaliska produkter. Från bröd till ost och allt där emellan är det helt veganskt och allt görs på ett separat stekbord med egna redskap.

 

Hallå Kitty 99:-

Kitty Jutbrings specialare är en 150-grams sojaburgare i bröd med veganost, vår veganska hamburgerdressing, sallad, lök och inlagd gurka. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 69 kr.

 

Vegansk Oumph! (there it is) 99:-

Oumph!-tallrik med vegansk vitlöksmajo, sallad, tomat, picklad rödlök och pommes. Serveras med mellandricka.
Endast tallriken 89 kr.

 

Malin special 49:-

Vegansk grillkorv i surdegsbröd med sallad, guacamole, jalapeños och picklad rödlök.

 

Lucha Libre 49:-

Vegansk grillkorv i surdegsbröd med guacamole, pico de gallo och rostad lök.

Caprese 99:-

Kycklingburgare i briochebröd med basilikaaioli, mozzarella, tomat och ruccola. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 69 kr

 

Caesar 99:-

Kycklingburgare i briochebröd med caesardressing, romansallad, bacon och parmesanost. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 69 kr

 

Brännö 99:-

Laxburgare i briochebröd med räksallad, jalapeños, sallad och picklad rödlök. Serveras med mellanpommes och mellandricka.
Endast hamburgaren 69 kr

Varför nöja sej med bara ketchup och senap? Våra toppingkorvar är ordentliga kompositioner med en massa gött på, inspirerade av mat från  allt mellan Asien och Nordamerika.

 

Mariachi 59:-

Ost- & baconkorv i surdegsbröd med guacamole, pico de gallo, jalapeños och spritsad gräddfil.

 

Ostindiefararen 59:-

Chorizo i baguette med kimchi, chipotlemajo, chilisaltgurka, picklad rödlök och stekt bacon.

 

Godzilla 59:-

Bamsekorv i surdegsbröd med coleslaw, karamelliserad lök, bacon och jalapeños.

Orubbliga står dom där, som soluppgången i öster eller nakenbadare i Poseidon när Sverige vinner guld. Våra korvklassiker har sin självklara plats på menyn, och har även fått några nya kompisar genom åren.
Här krånglar vi inte till det.

 

Två korv med mos eller pommes 89:-

Serveras med valfri gurka och mellandricka.

 

Bamse med mos eller pommes 89:-

Serveras med valfri gurka och mellandricka.

 

Halv spec me väst å Stockholmare 95:-

Halv special med västkustsallad. Serveras med en kylskåpskall Pucko.

 

Självklart har vi även korv med bröd och french hot-dog och sånt. Kom in och kolla utbudet om det rycker i korvtarmen.

Köttbulletallrik 89/94/99:-

Köttbullar med mos, sås, sallad, lingon och inlagd gurka. Välj mellan 8, 10 eller 12 köttbullar. Serveras med mellandricka.
–10 kr utan dricka

 

Barnmeny 54:-

Välj mellan hamburgare, korv eller köttbullar. Med mos eller pommes. Liten dricka och leksak följer med.

Ur en kiosk som hade fraktats hit på lastbil från Örebro sålde vi våra första hamburgare. Det var i april 1970 och 7:ans grundare Allan hade blivit inspirerad av milkshake-barer och nattöppna drive-in-restauranger i USA.

 

Om dagarna åt folk lunch här eller tog med sej en hamburgare i förbifarten. Om nätterna ringlade kön lång från det att krogarna började stänga till det att taxichaufförerna hade kört alla hem och avslutade sina skift med en halv special med västkustsallad och en Pucko.

 

I mitten av nittiotalet gick vi med i en kedja och fick en ny skylt på fasaden. Stammisarna fortsatte komma, raggarna fortsatte sno våra servettställ och Håkan Hellström kom hit på nätterna och beställde Loser meal utan att vi riktigt förstod vad han menade.

Det har alltid varit roligt, även när det är fullmåne och lönelördag och folk är helt galna. Men en dag kände vi att vi kunde göra så mycket mer. Vi stod och stampade. Efter långa grubblerier bestämde vi oss: i juni 2015 hade det blivit dags att gå ur kedjan och bli oss själva igen.

 

Den där kiosken som fraktades hit på lastbil en gång i tiden, det är den som är köket nuförtiden. Under åren som har gått har vi byggt väggar och tak runt den och skaffat saker som sittplatser och ytterdörrar. Men luckan har inte flyttat sej en centimeter sedan 1970.

7:ans korv & hamburgerbar, Vasagatan 7, 411 24 Göteborg

logo